Investalks 马来西亚中文投资论坛 - 与你一起通往财务自由之路

最近看过此主题的会员

楼主: 夜孩子

夜孩子专区: 发达投资法 - FATA Investing

x 0
80# 夜孩子

什么是虎豹
是打猎的吗

原来你师傅是股坛老手
看来我真的要向你偷师

双儿不是要另拜师傅喔
希望夜公子别介意双儿

x 0 我要送花

x 2736
5605566 是我的师兄,比我多几年经验。以前还没遇到师傅时,他经常炒进炒出,牛市也能输钱。之后弄得我师傅看了眼火爆 ,就拿他的股息支票来点醒师兄。单单股息就把师兄压死了 。之后师兄跟师傅的方式投资,熊市都能赚钱。 爆了酱多师傅和师兄的料,看来又要被他们骂 tmd 了 现在师兄也好像鱼大酱,以 LPI 和 PBB 为主力,唯一的分别是比鱼大少了1个零。

x 0 我要送花

x 2736
80# 夜孩子

什么是虎豹
是打猎的吗

原来你师傅是股坛老手
看来我真的要向你偷师

双儿不是要另拜师傅喔
希望夜公子别介意双儿
双儿 发表于 2010-5-6 20:43

就是蜘蛛,广东话 -〉pao fu

x 0 我要送花

x 2736
拜师或偷师都不敢当,大家向彼此学习就好了。况且investalk这么多成功的大大,有很多东西值得我们学习。

x 0 我要送花

x 31
67# 夜孩子

哈哈... 那全BNM 的LOGO 是假的

对于BASEL 3, 年报第33页有个数字可以看下, 就是大众将近11亿的盈利留在公司里.

如果在接下二的两年两也这样做的话, BASEL 3 的资本要求根本不是个问题.

如果BASEL 3 的条规不比预期的苛刻, 大众还可能派特别股息呢

不过这一切只的按理想来推断, 但是现实往往是很残酷的

x 0 我要送花

x 2736
67# 夜孩子

哈哈... 那全BNM 的LOGO 是假的

对于BASEL 3, 年报第33页有个数字可以看下, 就是大众将近11亿的盈利留在公司里.

如果在接下二的两年两也这样做的话, BASEL 3 的资本要求根本不是个 ...
无花 发表于 2010-5-6 22:59

LOGO 是假的,但有Thermofisher的名字都蛮够力了,可能鱼大近来顿了1000粒大众,看见机会就特意把它炒起

I also think that PBBANK got enough earnings to meet BASEL 3 requirement. Duno which expert always comment on paper that PBBANK may be short of capital and need right issue... . Every year reserve 20sen X 3.5 billion shares, each year edi got RM 700 million. 3 years edi more than RM2 billion. The RM1.7 billion that people are worrying 算是什么?

x 0 我要送花

x 2736
所以即使无花公子说有 special dividend 也不会太出奇,会觉得出奇的应该是报纸那些所谓的专家。到时又会来个...."大众银行表现超出预期"

x 0 我要送花

x 2736
now I can only encourage those coursemate who work in PBBANK as soon as they grad to work harder...coz from the PBBANK vs. MALAYSIA file, u also know how much each employee earn for us right?

x 0 我要送花

x 2736

听说大众银行的员工为了达标,为了 cut cost, 有OT FORM 也不敢CLAIM,annual dinner performance 还要自己演出,好像 SS 酱,连平时有头有面的 manager 也要抛头露面扮小丑。还有就是样貌不错的女职员都会被点名,穿 tube top 衣服做 usher,招待 VIP. 从不花费不必要的费用请人服务或演出。也难怪 cost-income ratio 这么低。

x 0 我要送花

x 31

89# 夜孩子

据小报报导, 去年的MISS PUBLIC BANK 是个北马表演跳钢管的拿到

x 0 我要送花

x 2736
竟然还有钢管舞....PBBANK 的职员还真有眼福

x 0 我要送花

x 2736
看来今天人人都很忙,我惟有一边住住套房,一边看马戏团表演了。

x 0 我要送花

x 45
40# 夜孩子

股市上涨的时候,你可以无视他的警告。
现在股市再度恐慌了,或许大家会想起他之前的见解了。

不过,我也没有同意他的那番见解。

x 0 我要送花

x 2736
93# tan81

你是说你也是一动不如一静咯?

x 0 我要送花

x 2736
93# tan81

因为我认为他的见解只能用于那些基本面不强的公司罢了,有些公司的业务根本就不太受市场恐慌影响。而且我觉得他是无法认同巴菲特或冷眼的那套:“买股票就是买公司的股份”。虽然他是强调cashflow的人,但那句话应该不是他的那一套。

x 0 我要送花

x 45
http://2ndbrother2.blogspot.com/

study and understand how he react to market.
i am still learning.

u need to look into ur combination.
my base is nestle, so i will not let go. but hard to say about others counter.

x 0 我要送花

x 2736
my base is LPI and PBB. For sure these 2 can make me sleep well. The only little concern is FIMACORP. But I don't think Malaysia's security documents printing and palm oil plantations has any serious relation to europe debts. These are the 2 core business of FIMACORP. Summore FIMACORP's daily volume might be even lower than NESTLE...sometimes even no trading.

x 0 我要送花

x 45
97# 夜孩子

if fimacorp is so good, it will be superstar in the market already.
but this is not a big company in the market.
so , u have to be careful and not so subjective.
coz ur thinking on this company is not same as market.
it can be wrong or right at the end of day.
but u do need to learn how to judge the point.

x 0 我要送花

x 2736
summore my portfolio is still relatively small. Contributions from savings is still huge. Thus, I'm not worried of market adjustment. And if there's any downturn, I believe my portfolio still can give me sound dividend. Together with my savings, it's edi enough to add a few more good stocks during downturn. That's my current strategy based on the current sized of my portfolio. Further more, with such a small portfolio, if I turnover too often in a year, the transaction fees will compromise a lot on my returns, considering my portfolio is only worth about RM11k. So I really don't see any reason why I need to keep myself busy like others.

x 0 我要送花

x 45
99# 夜孩子

never keep urself busy even ur porfolio size is huge.
u see our thermofisher he has multi million in his portfolio
how often he trade?

as i seen so far, more often the people trade in share market, more broke they are.

x 0 我要送花

发表回复